Een persoonlijke aanpak is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Iedereen is immers anders en uniek. Iedere werknemer heeft eigen taken, verantwoordelijkheden en verwachtingen. Ook op het vlak van technologie. Daarom hanteren steeds meer organisaties het COPE-principe: Company Owned, Personally Enabled. Ofwel: één toestel voor werk en privé.
De evolutie van one-size-fits-all naar persoonlijk
Tot enkele jaren geleden beschikten alle werknemers over hetzelfde toestel of was er net een wildgroei aan toestellen. Vandaag kijken organisaties samen met hun IT-afdeling naar hun werknemers; meer bepaald naar hun taken, verantwoordelijkheden en werkstijl. Dit betekent dat men werknemers in groepen verdeelt, iets wat HP ook wel omschrijft als het persona verhaal. In een volgende stap definieert men per groep een aantal passende toestellen waarna werknemers zelf het toestel kiezen dat het beste aansluit bij hun persoonlijke noden.
Persoonlijk toestel met kant-en-klare krachtige beveiliging
De HP ZBook Fury 15/17 is een voorbeeld van een persoonlijk toestel dat past bij werknemers die nood hebben aan kracht. Denk maar aan ontwikkelaars die meerdere processor intensieve applicaties tegelijkertijd moeten kunnen draaien. Pc’s met beveiligde kern – zoals de HP ZBook Fury 15/17 – zijn de veiligste Windows-pc’s ooit, met kant-en-klare krachtige beveiliging die proactief werkt om infecties te voorkomen, informatie beschermt en beveiliging een stuk minder ingewikkeld maakt.
COPE biedt heel wat voordelen
Company Owned, Personally Enabled brengt heel wat voordelen met zich mee, zowel voor organisaties, IT als gebruikers. Zo hebben werkgevers meer inspraak in het gebruik van de toestellen, is er minder werkdruk op het vlak van device management en zijn apparaten volledig afgestemd op de eindgebruikers. Dit heeft een positieve impact op de productiviteit en de tevredenheid: werknemers kunnen hun bedrijfstoestel namelijk gebruiken op de manier die zij willen, zelfs voor privédoeleinden waardoor ze dus maar één toestel meer nodig hebben.
Let op voor valkuilen
Helaas biedt COPE niet enkel voordelen. Als zakelijke toestellen ook in een privécontext gebruikt worden, vergroot de kans op diefstal; zowel van het toestel zelf als van de vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Om organisaties hier maximaal bij te helpen, voorziet HP zijn computers van een diepgaande beveiliging: HP Wolf Security. Deze intuïtieve beveiligingsfuncties zijn ingebouwd op verschillende niveaus en beschermen eindgebruikers, waar ze ook zijn. Daarnaast moeten organisaties duidelijke afspraken maken omtrent het privégebruik van de bedrijfstoestellen. Mogen werknemers zelf hun thuisprinter, software of apps zoals Spotify installeren? Mogen ze games downloaden, hun vakantiefoto’s op het toestel bewaren …? Wie is er aansprakelijk als hierdoor een virus binnenkomt? Aan organisaties om hier goed over na te denken.